Repro / Prepress

Repro / Prepress

En idé. Det är i princip allt du behöver ha själv. Resten kan du få hjälp med av oss. Vi erbjuder komplett service med allt från originalframställning och bildbearbetning till mottagningskontroll av färdiga original. Vi arbetar med både Mac och PC och i alla vanligen förekommande program för layout och bildbearbetning. Du väljer själv vilken typ av korrektur du vill ha, pdf, plotterutskrift eller provtryck.

För att en bild ska bli bra i tryck krävs oftast en hel del bearbetning. Vi hjälper dig med färginställningar, retuschering och friläggningar. Många av våra kunder trycker produktkataloger där kraven på korrekt färgåtergivning är viktig. Därför ser vår prepressavdelning ibland ut som ett klädlager när provtrycket skall jämföras med tygprover vi fått från kund.

Lämnar du ett tryckfärdigt original till oss gör vi en mottagningskontroll som en extra säkerhet för dig. Det innebär att vi kontrollerar att det inte finns lågupplösta bilder i dokumentet, att typsnitt är bifogade och att det finns skärmärken och utfallande tryck.

Sista länken i prepresskedjan är vår CTP (Computer To Plate), där vi tillverkar tryckplåtar till vår offsetpress. Tack vare våra investeringar i modern teknik med hög processkontroll har vi möjlighet att tillverka plåtar med så kallat stokastiskt raster. Ett stokastiskt raster har mindre och tätare punkter och ger ett större färgomfång. Bilder blir mer fotolika och färgplattor får en jämnare färg.

Kontakt

033-23 74 70 - Borås
0321-125 11 - Ulricehamn
Email: kontakt@stema.nu

 

Postadress

Stema Specialtryck AB
Box 969
501 10 Borås

Våra kontor

Företagsgatan 42
504 64 Borås
Häggelundsvägen 15
523 38 Ulricehamn

Öppettider

Måndag - Torsdag: 08:00 - 17:00
Fredag: 08:00 - 15:00
Lunch: 12:15 - 13:00